Túl korán jött haza a 150 milliót sikkasztó ügyvéd

Vágólapra másolva!
Tíz évig bujkált Madagaszkáron, majd hazajött Magyarországra az az ügyvéd, aki 2001-ben 150 millió forintot lopott el az ügyfeleitől. A Blikk szerint azt hihette, hogy elévült a bűncselekménye, de nem tudta, hogy 2006-ban újra indult ellene az eljárás.
Vágólapra másolva!

Egy győri szállodában fogták el, szerdán pedig meg is gyanúsították azt az ügyvédet, aki 2001-ben 150 millió forintot lopott el az ügyfeleitől, majd Madagaszkárra távozott - írta a Blikk. A jogász feltehetően azért jött vissza Magyarországra, mert azt hitte, hogy a bűncselekménye már elévült, de elszámolta magát.

Az ügyvéd sokáig a top 100-as körözési lista 90. helyén állt. M. Sándort azzal vádolják, hogy 2001-ben kivette a páncélszekrényből azt a 150 millió forintot, amit öt ügyfele letétbe helyezett nála. Ezután felült a repülőre, és Madagaszkárra utazott.

Ott feleséget is talált magának, de egy nap - állítása szerint - megtámadták a házát, és meggyilkolták a feleségét. M. Sándor ezután ült fel a párizsi járatra, majd Franciaországban buszra szállt, és hazajött.

Az ügyvédet különösen nagy értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítják. Ezért maximum nyolc évet lehet kapni, így ez az elévülés határideje is. M. Sándor azt hitte, hogy 2012-ben már nem fogják megbüntetni, így nyugodtan hazajöhet. Arról azonban nem tudott, hogy 2006-ban újabb elfogatóparancsot adtak ki ellene, ami újraindította az elévülést, és ez 2014-ben járt volna le.

Az ügyvédet állítólag valaki felismerte a győri szállodában, és feldobta a rendőröknek. Magyarországon a napokban fejezték be ellene a nyomozást. "A budapesti férfi 2000-ben és 2001-ben magán- és jogi személyekkel kötött ügyvédi letéti szerződéseket. Az összesen 150 millió forintot 2001-ben jogtalanul felvette, majd ismeretlen helyre távozott" - mondta a Blikknek Kovács Viktória rendőrségi szóvivő. Hozzátette, hogy az ügyvéd a pénzzel nem tudott elszámolni, nem volt együttműködő, és nem tett vallomást.