150 milliót sikkasztott egy ügyvéd, elkapták

Vágólapra másolva!
Madagaszkáron költötte el sikkasztásból származó pénzét az az ügyvéd, akinek ügyét a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya vádemeléssel zárta a napokban, írja a rendőrségi honlap.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás gyanúja miatt folytatott eljárást - fogva tartása mellett - dr. M. Sándor 60 éves budapesti lakos ellen, közölte a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított ismert budapesti ügyvédként 2000 és 2001 között különböző magán- és jogi személyekkel kötött ügyvédi letéti szerződéseket. Az így rábízott összegeket, összesen 150 millió forintot a 2001. évben jogtalanul felvette, majd ismeretlen helyre távozott.

Az eljárás során a BRFK a belföldi mellett európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen, akit végül 2012. július 3-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fogtak el Győr belvárosában. A nyomozás fényt derített arra, hogy a férfi az elmúlt 10 évet életvitelszerűen Madagaszkáron töltötte. A felvett pénzösszegekkel elszámolni nem tudott, közölte a Police.hu.

"A gyanúsított az eljárás során az együttműködést és az érdemi vallomástételt megtagadta. Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya befejezte és az keletkezett ügyiratot 2013. június 25-én vádemelési javaslattal megküldte a Fővárosi Főügyészség részére" - zárul a közlemény.