Szabadulása napján rabolt, örökre visszakerülhet

Vágólapra másolva!
Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki tavaly augusztusban a börtönből való szabadulásának napján az Erdőkertesre érkező vonaton megtámadott és megsebesített egy nőt, hogy kirabolja. A három csapás elnevezésű rendelkezés alapján életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását kérték a többszörösen visszaeső férfira.
Vágólapra másolva!

Életfogytig rács mögé kerülhet az a férfi, tavaly augusztusban szabadult a Márianosztrai Büntetés-végrehajtási Intézetből, magához vett egy kést, majd Vácra utazott - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Gyugyi Csilla. A vádlott a nála lévő pénzt italra költötte, így üres zsebbel először a budapesti Nyugati pályaudvarra vonatozott, délután pedig felszállt a fővárosból Vácra közlekedő vonatra, és ott meglátott egy neki háttal ülő nőt, a későbbi sértettet

A férfi elhatározta, hogy megszerzi a táskáját, pénztárcáját és mobiltelefonját, ezért amikor a vonat az erdőkertesi állomáshoz közeledett, és a nő a leszálláshoz készülődve felállt, a férfi hátulról a sértett vállát megragadva megállította, magához húzta. Megfogta a nő táskáját, miközben két hosszú vágást ejtett menekülni próbáló áldozata nyakán - áll a vádiratban.

A nőnek sikerült kiszabadulnia, vérző nyakkal a vagon középső részébe menekült, ahol több utas is tartózkodott. Az időközben az erdőkertesi vasútállomásra beérkező vonat ablakát lehúzva a vádlott kiugrott a vonatból és elszaladt. A rendőrséget és a mentőket az utasokat értesítették. A sértettet a váci kórházba szállították - mondta Gyugyi Csilla.

A nő nyaki sérülései miatt akár meg is halhatott volna, tulajdonképpen aktív védekezése mentette meg. Ezért, illetve figyelembe véve, hogy a vádlott erőszakos, többszörös visszaesőként követte el a bűncselekményt, a Pest Megyei Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt - közölte a szóvivő.