Műanyag libákkal várták Bajnaiékat a Fidesz-székháznál

Vágólapra másolva!
Tüntetést szervezett az Együtt 2014 a Lendvay utcai Fidesz székház elé, hogy a földtörvény és a trafikpályázatok ellen tiltakozzanak. Szellősen álltak az emberek, több molinót is kifeszítettek, de a Fidesz is készült.
Vágólapra másolva!

Öt-hatszáz ember ment el az Együtt 2014 pártszövetség tüntetésére a Fidesz Lendvay utcai székházához, hogy a földtörvény, és a trafikpályázatok ellen tiltakozzanak. Az Origo tudósítója szerint szellősen álltak az emberek, akik jórészt az idősebb korosztály tagjai. Egy színpadot is felállítottak, amelyen például „Utolsó esély: mondj nemet a földmutyira” feliratú molinókat feszítettek ki.

"Azokért az emberekért jöttünk ki, akiket megloptak" - mondta beszédében Bajnai Gordon. Szerinte ilyenek például az egykori trafikosok, a diákok, vagy földtulajdonosok. Bajnai megígérte, hogy vissza fogják szolgáltatni a trafikokat, illetve a földeket a régi tulajdonosaiknak.

Nagy volt a rendőri készültség, a székház bejáratánál is rendőrsorfal állt fel. Tudósítónk szerint a Fidesz is készült a tüntetésre, ők is kifeszítettek egy molinót, amelyen „Együtt a maffiabaloldal” felirat szerepelt, a székház erkélyére pedig műanyagból készített libákat tettek. Egy ellentüntető is álldogált a székház előtt, egy libabábu volt nála.