Mégsem lesznek mozgótrafikok

Vágólapra másolva!
A Fidesz szóvivője szerint hétfőtől beindulnak a mozgó cigarettaárusok, a Nemzeti Dohány Zrt. szerint viszont ideiglenes trafikok lesznek a nyertes pályázat nélkül maradt több mint 1400 településen.
Vágólapra másolva!

Jó lenne, ha mindenhol lenne trafik, de átmenetileg jó megoldás a mozgóárusítás - mondta ma reggel Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője az M1 műsorában. A politikus azzal kapcsolatban nyiltakozott, hogy több mint 1400 településen nem volt nyertese a trafikkoncessziónak, ezért szerinte az ellátás zavartalanságát hétfőtől mozgóárusokkal oldják meg.

Pár órával később azonban kiderült, hogy nem egészen az a helyzet, ahogy Hoppál gondolta. Nem lesznek mozgóárusok, hanem ideiglenesen kijelölt árusító helyekkel oldják meg a helyzetet azok a települések, ahol nincs nyertes - mondták kérdésünkre a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. sajtóosztályán. A közlés szerint az ideiglenes árusító helyek létesítését egy májusi törvénymódosítás biztosítja, az érintett települések polgármesterei tehettek javaslatot, hogy szerintük kik láthatják el ezt a feladatot.

Az ideiglenes árusok legfeljebb egy évig működhetnek, és csak addig, amíg pályázaton keresztül nem nyer valaki trafikot a településükön. Ma éjfélkor jár le a trafikkoncesszió második pályázati köre, a sajtóosztály szerint a héten adnak tájékoztatást arról, hogy az ideiglenes árusító helyeket milyen ütemben válthatják majd fel a nemzeti trafikok.

A kommunikációs zavarral kapcsolatban próbáltuk utolérni Hoppál Pétert is, cikkünk megjelenésééig ez nem sikerült.