Levélben kért bocsánatot a pofozkodó villamosvezető

Vágólapra másolva!
Elismerte, hogy súlyos hibát követett el. A 4-es villamos – azóta már elbocsátott – vezetője néhány hete ütött meg egy állapotos nőt Budapesten.
Vágólapra másolva!

Nyílt levélben kért bocsánatot – és elismerte, hogy súlyos hibát követett el – a 4-es villamos vezetője attól az állapotos nőtől, akit néhány hete megpofozott. Az elbocsátott villamosvezető azért kért levélben bocsánatot, mert még nem sikerült személyesen felvennie a kapcsolatot a megütött nővel.

Levelében azt írta: a villamost sikerült megállítania, de a feszültség sajnos kitört belőle. Szeret villamost vezetni, az utasokkal az elmúlt 20 évbe soha nem volt konfliktusa, és balesetet sem okozott.

A BKV akkori beszámolója szerint június 17-én két nő a kijelölt gyalogátkelőhelyen a tilos jelzés ellenére a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé lépett. A járművezető azonnal vészfékezni kezdett, hogy elkerülje a balesetet.

A jármű megállt, de ekkor a villamosvezető azt észlelte, hogy az egyik nő eltűnt a látóteréből. Ijedten kiugrott a járműből, hogy meggyőződjön arról, sikerült-e elkerülni a balesetet. Az ekkor már a járdaszigeten álló két nővel a villamosvezető szóváltásba keveredett. A jármű vezetője, az átélt ijedtség hatására, hirtelen felindulásból arcul ütötte a gyalogost, aki - saját bevallása szerint - nem az ütés erejétől, hanem a sokktól térdre rogyott, és elkezdte fájlalni a hasát. Ekkor derült ki, hogy 6 hónapos terhes, ezért mentőt hívtak hozzá, majd megfigyelésre kórházba szállították.

A BKV Zrt. június végén, az ügy kivizsgálása után, azonnali hatállyal felmondott a villamosvezetőnek, mert viselkedése összeegyeztethetetlen a társaság szolgáltatói tevékenységével. A nő szabálytalanul lépett a villamos elé, de "egy terhes anya bántalmazására nem adhatunk felmentést és nem találhatunk rá alapos, mentő indokokat".