Az államé lesz és bezár az Akvárium Klub

Vágólapra másolva!
Augusztustól az államé lesz az Erzsébet téri Kulturális Központ, benne az Akvárium klubbal. A minisztérium sokoldalú kulturális központot álmodik a helyére, egyelőre azonban csak azt tudni, hogy az Akvárium határozatlan időre bezár.
Vágólapra másolva!

Augusztus 1-jével ingyenesen az állam tulajdonába kerül, ezt követően pedig határozatlan időre bezár az Erzsébet téri Akvárium Klub – írja a hvg.hu. Egy kihidetés előtt álló törvény ugyanis véglegesen az államnak adományozná, a jelenleg fővárosi kézben lévő Erzsébet téri Kulturális Központ és Parkot.

Az Erzsébet téren kilencévnyi működés után, 2012. február 1-én zárt be a Gödör Klub, és kezdte meg a működését az Akvárium Klub. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a hvg.hu kérdéseire azt írta, az Akvárium, a volt Gödör Klub belső életterének egy jelentékeny része mind a mai napig nem készült el. A Budapest V. kerület Erzsébet téri Kulturális Központ és Park (EKKP) fejlesztése II. ütemének megvalósítása munkacímű beruházás befejezése ezen ominózus tereknek a végleges kialakítását, valamint az épület szükségessé vált felújítását tartalmazza. A II. ütem egy 1000 négyzetméteres bővítést jelent.

A kormány ezzel a döntéssel Budapest egyik leglátogatottabb találkozási pontját torzó helyett valódi, sokoldalú kulturális és turisztikai központtá alakítja – áll a KIM hvg.hu-nak eljuttatott levelében. A KIM szerint a beruházás alatt bezár az Akvárium Klub, de ennek pontos ideje és időtartama egyelőre még nem ismert. A lap szerint szeptemberre már nem szerveznek programokat az Erzsébet téri szórakozóhely területére.