Rendőrök lepik el a Várat és a Citadellát

Vágólapra másolva!
Kiemelten fontos a Budapestre érkező turisták biztonsága Tarlós István szerint, ezért fokozott a rendőri ellenőrzés a turisztikailag kiemelt területeken.
Vágólapra másolva!

Fokozott bűnügyi, közrendvédelmi és idegenrendészeti ellenőrzést tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a főváros turisztikailag frekventált területein.

Tarlós István főpolgármester és Tóth Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya kedden közleményben jelezte: kiemelt feladatnak tekintik a turisták személy- és vagyonbiztonságát, a turisztikai szezont speciálisan jellemző jogsértések megelőzését, megakadályozását, illetve gyors felderítését. A járőrözéseken fokozott figyelmet fordítanak például arra, hogy visszaszorítsák és felderítsék a tiltott szerencsejátékok szervezését, a nagy értékű gépjárművekre elkövetett trükkös lopásokat, a tiltott kéjelgést, a zseblopást.

Ellenőrzést, járőrözést folyamatosan tartanak majd a budai Várban és a Citadellán, illetve azok környékén, a történelmi Belváros területén, a Margitszigeten, a Hősök terén, a Városligetben, a metróállomásokon, valamint az aluljárókban.

A fővárosi rendőrség közösen járőrözik a Készenléti Rendőrséggel például az I. kerületi Batthyány téren, a II. kerületi Széna téren, az V. kerületben a Ferenciek terén és a X. kerületben az Örs vezér terén.

A leginkább látogatott zöldövezetekben - így a Városligetben, a Népligetben és a Városmajorban - a Készenléti Rendőrség lovas rendőrei lesznek jelen. A Fővárosi Önkormányzat támogatásával a budai Várban, a Hősök terén és a Citadellán kerékpáros rendőrök állnak szolgálatba.