A háttérbe vonul Meggyes Tamás Esztergomban

Vágólapra másolva!
Nem Meggyes Tamás lett az esztergomi Fidesz új elnöke, Völner Pál szerint ez új stílust hoz a párt helyi politikájában.
Vágólapra másolva!

A Fidesz esztergomi szervezetének tisztújító ülésén György Róbertet választották elnökké hétfőn. Völner Pál elmondta, hogy az elnöki pozícióért a korábbi polgármester, Meggyes Tamás, valamint György Róbert indult. Az 52 szavazatból György Róbert 29, míg Meggyes Tamás 23 szavazatot kapott. "Az új elnök megválasztásával várhatóan stílusváltás következik be a párt helyi politikájában, mely a konszolidáció irányba mutat" - jelentette ki Völner Pál.

A tisztújítás folyamán Meggyes Tamás nem került be az elnökségbe sem. A keddi Népszabadság szerint formálisan eddig sem Meggyes Tamás volt a helyi Fidesz feje, viszont legfőbb bizalmasa által közvetlen hatást gyakorolt az esztergomi pártpolitikára.

A lap szerint elképzelhetetlen, hogy a hosszú ideig teljhatalmú és sérthetetlen Meggyest valóban háttérbe szorítják. A tisztújításon győztes György Róbert a volt polgármester szakértőjeként dolgozott, az elnökség tagjainak többsége pedig egyértelműen a Meggyes Tamás politikájával nyíltan rokonszenvező frakciótagokból áll. Ilyen például Meggyes egykori sofőrje, az időközben pártelnökké, s frakcióvezetővé avanzsált Steindl Balázs is.