Tengelyig merültek a kocsik a vízben Szegeden

Vágólapra másolva!
Rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullott Szegeden. Erős szélre és jégesőre figyelmeztetnek a Tisza mentén.
Vágólapra másolva!

Rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék esett Szegeden hétfőn kora délután, a zivatart jégeső is kísérte. Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi állomásának ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a csongrádi megyeszékhelyen belül jelentős eltérések voltak a lehullott csapadék mennyiségében. A meteorológiai állomáson a város más részeihez képest "viszonylag kevés" eső esett, de az egy óra alatt lehullott eső nagysága itt is elérte a 20 millimétert.

A szakember közölte, hogy a következő órákban a Tisza vonalában akár még hevesebb, jégesővel, erős széllel járó zivatartokra lehet számítani, elsősorban azokon a területeken, ahol eddig nem volt csapadék.

Szegeden a hirtelen lehullott esőt a csatornák helyenként nem tudták elnyelni. Az autók néhol tengelyig merülve haladtak a vízben. A felhőszakadásban megálló autósok a nagyobb fák ágai alatt próbálták járműveiket biztonságba helyezni a borsószemnyi jégeső elől - tapasztalta az MTI tudósítója.

Arany-Tóth Attila, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a Petőfi Sándor sugárúton a szél fát döntött a villanyvezetékre, tíz helyszínen pedig víz szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.

Ha van fotója a hirtelen jött záporról Szegeden, küldje el azt a hirugyelet@origo.hu e-mail címre.