Nem engedik be a Jobbik-frakció dolgozóit a Fehér Házba

Vágólapra másolva!
A Jobbik munkatársait a pénteki tiltakozásuk miatt tiltották ki a Képviselői Irodaházból. Nem fogadhatnak vendéget, és a képviselők asszisztensei sem mehetnek be dolgozni.
Vágólapra másolva!

Nem tudtak bejutni hétfőn a Jobbik-frakció dolgozói a Képviselői Irodaházba, mert a pénteki kitiltás óta Kövér László házelnök még mindig nem adta vissza nekik a belépési jogosultságot – mondta Dobos Zoltán, a párt sajtósa. A kint rekedtek a Fehér Ház lépcsőjén ülve várták, hogy bemehessenek. Mikor azonban kiderült, hogy ma biztos nem tudnak bemenni, hazamentek.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke azért vonta meg az egész Jobbik-frakciótól a belépési jogosultságot, mert a földtörvény zárószavazásakor a jobbikos képviselők elfoglalták a parlament elnöki pulpitusát.

A Jobbik-frakció hivatalvezetője az Origónak azt mondta, hogy a dolgozók még kísérettel sem mehettek be a személyes, munkához szükséges dolgaikért az irodaházba. A hivatalvezető szerint Kövér László ezzel a munkavégzésükben korlátozza a frakció alkalmazottait, ezért levelet írnak Such Györgynek, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, hogy megkérdezzék, mikor oldják fel a Jobbik szerint jogsértő állapotot.

Dobos Zoltán elmondta, hogy a kitiltás a gyakorlatban annyit jelent, hogy a frackió közvetlen alkalmazottai bemehetnek dolgozni, de például az országgyűlési képviselők asszisztensei vagy a párt szakértői nem. A párt vendégeket sem fogadhat, így újságírókat vagy külföldi vendégeket sem tudják regisztrálni a Jobbik nevében.

Az Országgyűlés Sajtóirodája kérdésünkre azt írta, hogy a kitiltás nem vonatkozik a Jobbik országgyűlési képviselőire, és a frakció azon alkalmazottaira, akik köztisztviselők vagy munkavállalók. A Jobbik frakció egyéb szakértőinek, illetve vendégeinek parlamenti és irodaházi belépésére vonatkozó tiltása visszavonásig marad érvényben - írták.