Lázár: Az ellenzék politikai pocsolya

Vágólapra másolva!
Lázár János hétfőn Lakiteleken beszélt arról, hogy miért jobb a kormány, mint az ellenzék.
Vágólapra másolva!

Az Orbán-kormány teljesítményét abban látom erősnek, hogy 2010-ben volt ereje ahhoz, hogy szembenézzen a valósággal, és ne kössön kompromisszumokat - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár hétfőn a Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum szervezésében megkezdődött Kárpát-medencei Szabadegyetem plenáris ülésén.

A kormánynak megvolt a bátorsága és a cselekvőképessége ahhoz, hogy változtasson, ezért akkora az indulat a mai kormányzattal szemben - hangsúlyozta előadásában, hozzátéve, hogy akik a politikai ellenzékhez tartoznak ma a bal- és a jobboldalon, "azok a politikai pocsolyához tartoznak".

Az előző szocialista kormányok "nem megváltoztatták, hanem csődbe vitték az országot" - mondta az államtitkár, emlékeztetve arra, hogy 2010-re a pénzügyi csőd szélére sodorták az országot nyolc év kormányzás után. A radikális Jobbikot "totális káosznak" nevezte, mert az általuk keltett, "félelmet jelentő erőszak" ugyanolyan, "mint a kommunistáké".

Lázár véleménye szerint a baloldalnak azon kívül, hogy "a Fidesz és Orbán Viktor gyűlöletére" épít, nincs elképzelése sem az ország jelenéről, sem a jövőjéről, a jelenlegi kormányzatnak azonban van elképzelése arról, hogy 2014-ig és még azután is hova szeretné eljuttatni az országot. A kormány a közteherviselés alapján bevezette a bankadót, a rezsiárakat csökkentette - tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy az első Orbán-kormánynak nem volt lehetősége arra, hogy ezeket megtegye.

Véleménye szerint 2010-ig a "demokratikus rendszerváltozás zsákutcába vezetett bennünket", és 2002-ben "egy maroknyi politikai-gazdasági terrorista csoport túszul ejtette az országot, és csődbe vitte a rendszerváltást".

Álláspontja szerint Ángyán Józsefnek vissza kell adnia egyéni mandátumát. Ha ezt megteszi, becsületes marad, még akkor is, ha nem értünk egyet - fogalmazott, mert határozott álláspontja, hogy ha egy ember kilép egy politikai mozgalomból, adja vissza az attól kapott mandátumát.