Egy család kezében van a Váci utca két legrosszabbnak értékelt étterme

Vágólapra másolva!
A Váci utca legrosszabbjainak értékelt éttermek közül több is egy család kezében van - írja a 444.hu.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben az Origo is beszámolt arról, hogy a budapesti Frizzante étteremben horribilis számlákkal és vállalhatatlan módszerekkel kopasztják meg a külföldi turistákat. A Frizzante a Tripadvisor nevű internetes portálra beérkezett értékelések szerint a harmadik legrosszabb hely a fővárosban.

Az oldalon a budapesti éttermek közül a Váci utca 79.ben működő Galilei étterem kapta a legrosszabb értékelést, és a hozzá tartozó hotelről is lesújtó véleményeket írtak az oldalra. A 444.hu cikke szerint az éttermet és a szállodát a Galilei Kft. üzemelteti, amely cég 2011-ben 4,1 millió forint bevételt vallott be, és közel 3 milliós nyereséget termelt. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a kft. a Csöppü család tulajdonában áll, ügyvezetője Csöppü Lászlóné.

A család más belvárosi éttermekkel is összefüggésbe hozható: ők üzemeltetik a Tipadvisor értékelései szerint második legrosszabb helyet is, a Váci utca 41/A-ban található Pertu éttermet is. Erről a Tripadvisoron ugyanazt írták a vendégek, mint a Galileiről is: az étel és a kiszolgálás is borzalmas, a számla pedig hatalmas. A 444.hu szerint a hely tulajdonosa az Emanuel Vendéglátóipari és Kereskedelmi Kft., amelyet az info@galileirestaurant.hu email-címen lehet elérni. Az ügyvezetőt Pálinkás Tibornak hívják, de a tulajdonosok közt ott van egy bizonyos Csöppü László Nándor is, valamint a Claudia-Fit Kft., amelynek a Csöppü család több tagjához is köze van, és érdekeltsége van több vendéglátással foglalkozó cégben, többek közt a Galilei Kft-ben is.

A 444.hu megkereste a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot, amely közölte, hogy a vendégek panaszai miatt a hivatal ellenőrei külföldi turistának álcázva magukat végeztek próbavásárlásokat, de mindent rendben találtak. Mivel a helyek működési engedélye önkormányzati ügy, a lap az V. kerületi önkormányzatot és a jegyzőt is megkereste, de nem kapott választ a kérdéseire. A rendőrség azzal hárított, hogy amíg nincs erőszakos fellépés, addig az ilyen esetek nem tartoznak rájuk. A Magyar Turizmus Zrt. és a szállodaszövetség sem érzi úgy, hogy tennie kellene valamit.