Megint levelet kapunk Orbán Viktortól

Vágólapra másolva!
Újabb levelet ír a magyaroknak Orbán Viktor, a hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a túlzottdeficit-eljárás végéről fog tájékoztatni bennünket.
Vágólapra másolva!

Levélben tájékoztatja Orbán Viktor miniszterelnök a lakosságot a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek, közigazgatási és igazságügyi miniszternek kell gondoskodnia – a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalán (KEK KH) keresztül – a személyes adatot nem tartalmazó miniszterelnöki levelek soron kívüli elküldéséről.

A határozat felhívta a KIM vezetőjét, hogy a KEK KH útjan azonnali határidővel gondoskodjon a címzettek részére megküldendő miniszterelnöki levelek megszemélyesítésével, a küldemények összeállításával, a borítékok nyomdai előállításával és a címzettek részére való megküldésével kapcsolatos feladatok ellátásáról.

A határozat azt is előírja, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak adatfeldolgozási szerződést kell kötnie a KEK KH-val és a Magyar Posta Zrt.-vel.

Az Európai Unió pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) múlt pénteken, luxembourgi ülésén döntött úgy, hogy megszüntetik a Magyarország ellen a túlzott mértékű költségvetési hiány miatt 2004 óta folyó eljárást.