Vágólapra másolva!
Hét országban indult egy időben akció a kutaiszi klán nevű grúz maffia tagjai ellen. Az eurázsiai maffiák feletti ellenőrzésért küzdő banda vezetőjét Magyarországon kapták el.
Vágólapra másolva!

Az Europol támogatásával több európai országban őrizetbe vették egy grúziai bűnözői csoport, a kutaiszi klán 19 tagját, vezetőjüket Magyarországon fogták el - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A kutaiszi klán jelentős szervezett bűnöző csoport. Európában most először sikerült ilyen sok tagját egyszerre letartóztatni. Az pedig, hogy Magyarországon vették őrizetbe vezetőjét, "különösen nagy csapás" volt az orosz ajkú bűnszövetkezeteknek - közölte az ORFK. A vezetőn kívül a szervezet egész vezérkarát elkapták.

A közös európai akció központja az olaszországi Bariban volt, ahol a szervezet hét tagját tartóztatták le. Ezzel egy időben Csehországban, Franciaországban, Németországban, Portugáliában, Litvániában és Magyarországon is több embert vettek őrizetbe. Lefoglaltak több fegyvert, jelentős mennyiségű kábítószert és több mint 100 ezer eurót is.

Az elmúlt néhány évben komoly zűrzavart okozott a kutaiszi és tbiliszi klán néven ismert bűnszövetkezetek közötti hatalmi harc, az eurázsiai maffiák feletti teljes ellenőrzés.