Dolgoznak a Lipót átalakításán

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megkezdte az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) hosszú távú fejlesztési koncepciójának kidolgozását - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az MNV a lapnak adott válaszában kifejtette: az OPNI területén lévő lakásokra és a teniszpályára szóló bérleti szerződéseket, illetve a mobilszolgáltatókkal meglévő bérleti szerződések nagy részét még korábban kötötték. Ugyanakkor 2012-ben a vagyonkezelő 46 milliót költött az őrzés-védelemre, a napi 24 órás szolgálatot és az öt vagyonőr bevonását a 40,6 hektár, az épületek műemlék jellege és az összességében 8 milliárdos érték teszi szükségessé.

A 2007-ben megszüntetett OPNI hat éve várja sorsa jobbra fordulását, a 40,6 hektáros, 8 milliárdra taksált - 3,5 milliárd forinton nyilvántartott - műemléki védettségű ingatlan jövője mind a mai napig bizonytalan, mindössze annyit lehet tudni, hogy a hatályos II. kerületi szabályozás szerint egészségügyi célokra hasznosítható, s kizárólag egészségügyi funkciókat képzel el a falak között az állami tulajdonos is - számol be a Napi Gazdaság.