Rendőrségi vizsgálat a gárdás gyereknap miatt

Vágólapra másolva!
Szabálysértési eljárást indított a gyöngyösi rendőrség, amiért a jogerősen feloszlatott Új Magyar Gárda vigyázott egy helyi gyermeknapi rendezvény rendjére. 
Vágólapra másolva!

Eljárást indított a Gyöngyösi Rendőrkapitányság, mert a jogerősen feloszlatott Új Magyar Gárda őrizte a rendet a helyi gyereknapon múlt hétvégén, közölte az Origo megkeresésére a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Soltész Bálint megkeresésünkre azt írta, állampolgári bejelentés miatt mentek ki a rendezvényre, valaki szóvá tette ugyanis, hogy "a város Fő terén, a gyermeknapi rendezvényen egy korábban feloszlatott szervezet tagjai vannak jelen". A szóvivő tájékoztatása szerint a kiérkező rendőrök több személyt igazoltattak a helyszínen, továbbá a rendezvény szervezőjét is meghallgatták.

Mint arról az Origo beszámolt, a szervezet tagjai a helyszínen fekete egyenruhában, "szervező" feliratú kitűzőben vigyáztak a biztonságra, a gárda pedig hivatalosan is felkerült a rendezvény plakátjára, a támogatók közé.

"A Gyöngyösi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.
A rendőrségi intézkedést követően a rendezvényről újabb állampolgári bejelentés nem érkezett" - zárul Soltész Bálint levele.

A rendezvényt magánszemélyek szervezték, a város a helyszínt és a színpadot adta ingyen. A plakátra ezért a Gyöngyösi Önkormányzatot kiemelt támogatóként írták ki. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a városháza nem tudott arról, hogy a gárda ott lesz a rendezvényen.