Nincs titkos alku Orbán ellenzéki kihívójáról

Vágólapra másolva!
Mesterházy cáfolja, hogy mindenképpen ő lenne a miniszterelnök-jelölt, Bajnai a rezsim provokációjának tartja a találgatásokat.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon az ellenzéki miniszterelnök-jelölt megnevezését korainak, az arról szóló híreket pedig a provokációnak tartja, amelyek „kizárólag Orbán Viktor és a Fidesz érdekeit szolgálják”. Ezt arra reagálva közölte a volt kormányfő, hogy az Index cikke szerint az MSZP vezetésében gyakorlatilag eldőlt, nem egyeztetnek tovább, hanem Mesterházy Attilát nevezik meg a párt miniszterelnök-jelöltjének a 2014-es választásokon. Bajnai Gordon emlékeztetett rá: abban állapodtak meg a szocialistákkal, hogy júniusban az együttműködés alapelveiről kezdenek tárgyalásokat, majd a közös programról egyeznek meg, és csak ősszel foglalkoznak személyi kérdésekkel. Az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Mozgalom vezetője szerint az MSZP is tisztában van azzal, hogy a személyes ambíciók előretörése veszélyeztetné a megállapodást és a kormányváltást.


Az MSZP elnöke egy egri nagygyűlésen elmondta, pártja továbbra is egyeztet Bajnai Gordonnal a miniszterelnök-jelölt személyéről, és cáfolta azt a sajtóértesülést, miszerint pártja döntést hozott volna arról, hogy mindenképpen ő lenne a miniszterelnök-jelölt. Ezzel együtt Mesterházy Attila szívesen vállalná a jelöltséget a 2014-es választásokon, erről „110 százalékos az elhatározása”, de versengést természetesnek tartja a posztért. A pártelnök a közös listában hisz „az Orbán-rendszer lebontásáért”, hiszen az MSZP önállóan meg tudná szerezni a második helyet a választásokon, a kormányváltáshoz viszont szerinte is összefogásra van szükség.