Járai jobbkeze is beszállt a trafiküzletbe

Vágólapra másolva!
Beszállt a trafiküzletbe Missura Gábor, az MNB volt szóvivője, Járai Zsigmond közeli munkatársa - írja a Hvg.hu. Missura a Járai által gründolt CIG Pannóniának is egyik alapító tulajdonosa.
Vágólapra másolva!

A Palus Trafik Dohánykereskedelmi Bt. résztulajdonosa lett az Opten céginformációs adatbázis tanúsága szerint Járai Zsigmond jobbkeze, Missura Gábor – írja a Hvg.hu. A bt beltagja Loysch Ágnes Katalin, aki két dohánybolt-üzemeltetési engedélyt nyert Budapest III. kerületében. A bt. kültagja a KEBIRT Tanácsadó Kft., melynek 2007-es alapítása óta Missura Gábor a tulajdonosa és vezetője. A cégadatbázisban található adatok alapján Loysch Ágnes Katalin Missura Gábor hozzátartozója lehet, feltehetően a testvére.

Missura Gábor Járai Zsigmond idején a Magyar Nemzeti Bank szóvivője volt, 2001-től 2007-ig. Járai jegybankelnöki megbízatásának lejártával Missura közös megegyezéssel távozott az MNB-ből. Missura 2008-ban a CIG Pannónia Életbiztosító egyik alapítója lett, és azóta is a cég egyik tulajdonosa, valamint kommunikációs vezetője. A Járai által gründolt biztosító – melynek Járai a felügyelőbizottsági elnöke – több mint egymilliárd forintos alaptőkéjét ismert magyar üzletemberek és közéleti személyiségek magánvagyonukból adták össze. Az alapítók között 35, többségében a Fideszhez köthető magánszemély volt induláskor. Missura Gábor 385 millió forinttal járult hozzá a kezdéshez.

A Hvg.hu megkérdezte a CIG kommunikációs vezetőjét, hogy milyen megfontolásból kapcsolódott be a trafiküzletbe, de Missura Gábor nem kívánt nyilatkozni, csak annyit mondott, magyarázható úgy is az ügy, hogy befektetőként vesz részt a trafikos cégben, és majd a továbbiakban eldől, milyen eredménye lesz a befektetésnek. Arra a kérdésre, hogy a trafiknyertes beltag a testvére-e, nem kívánt válaszolni.