Bezáratták a Magyarok Világszövetségének budapesti székházát

Vágólapra másolva!
Bombariadó volt a Magyarok Világszövetségének budapesti épületében. A bomba keresése során olyan tűzvédelmi hiányosságokat találtak, hogy bezáratták a budapesti épületet.
Vágólapra másolva!

Péntek délután egy XI. kerületi utcai telefonról jelentkező névtelen telefonáló bejelentette, hogy a délután folyamán a Magyarok Világszövetsége budapesti székházában bomba fog robbanni. A rendőrség ezután kiürítette az épületet, három óráig keresték a bombát, de nem találták meg. Helyette viszont olyan tűzvédelmi hiányosságokat azonosítottak, amelyek következtében bizonytalan időre, a hiányosságok pótlásáig bezáratták az épületet.

A hamis bombariadó és az azt követő hatósági intézkedés nyomán elmaradt a magyar és ujgur fiatalok számára rendezett közös táncház találkozó, miként a május 31-re meghirdetett nemzetközi sajtótájékoztató is, amelyet Ümit Hamit, az Ujgur Világkongresszus Európáért felelős alelnöke tartott volna, az ujgur-magyar kapcsolatok jövőjéről és az ujgur nép életéről, törekvéseiről - olvasható a szövetség közelményében.