Régóta tervezhették Szita Bence meggyilkolását

Vágólapra másolva!
P. Erika a rokonoknak többször beszélt arról, hogy meg akarja mérgezni Szita Bencét, és erről titkos hangfelvételek is készültek. Amennyiben a hangfelvétel meggyőző bizonyíték, akkor a gyilkosságot előre eltervelten követhették el.
Vágólapra másolva!

Titkos hangfelvételek bizonyítják, hogy P. Erika már hónapokkal Szita Bence kivégzése előtt a gyilkosságot fontolgatta - írja a Blikk. A nő tavaly nyáron látogatta meg Dombóváron élő rokonait, akiknek többször beszélt arról, hogy meg akarja mérgezni a kiskamaszt.

A neve elhallgatását kérő koronatanút szerdán titokban hallgatták meg a Komáromi Járásbíróságon. Az asszony telefonján rögzítette azokat a beszélgetéseket, amelyekben az anyósa P. Erika tervéről beszélt. A Blikk megszerezte a hanganyagot, amelyből az is kiderült: a rokonok többször próbálták lebeszélni Bence mostoháját arról, hogy fenyegetőzéseit beváltsa.

A perdöntő bizonyíték azért is fontos, mert P. Erika az első két tárgyalási napon - akárcsak két bűntársa, K. József és B. József - pusztán a körülmények szerencsétlen áldozatának állította be magát. A csontsovánnyá fogyott nő ráadásul korábbi vallomásait is visszavonta, és makacsul állította, soha nem akarta megmérgezni Bencét. Akkor még nem tudta, hogy nem sokkal később kiderül: kegyetlen tervébe tavaly nyáron hozzátartozóit is beavatta.

"Az előzményeit mind tudtuk, ... azt is, hogy mire készül" - vallotta be a telefonbeszélgetésben az anyós, aki azt is elmesélte, hogy P. Erika számtalanszor panaszkodott Bencére, amiért az nem jön ki saját kisfiával, Balázzsal.

A vallomásával és a hangfelvételekkel hétfőn P. Erikát és társait is szembesítik majd. Szita Bence meggyilkolása a brutalitás miatt minősített eset. Amennyiben a hangfelvétel meggyőző bizonyítéknak mutatkozik, akkor az ügy egy újabb minősítést kap, hisz világossá válik, hogy a gyilkosság előre eltervelten történt.