Vágólapra másolva!
Ha mégis újrakezdhetné, semmilyen lényeges ponton nem változtatna a politikája tartalmát illetően.
Vágólapra másolva!

"Kétségem sincs afelől, hogy az, amit mi képviselünk ma Magyarországon, messze 5 százalék fölötti támogatottságú" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Zalai Hírlapnak adott interjújában, amelyet a keddi, nagykanizsai fóruma után adott.

Az interjúban Gyurcsány azt mondta, hogy karakteres politikusnak tartja magát, akit szeretnek vagy gyűlölnek, de ahhoz elég sokan szeretik, hogy 2014-től tisztes mértékben tudják majd képviselni az értékeiket. Az interjúból az is kiderült, hogy nincs miniszterelnöki ambíciója, és szerinte nem is győzne vele a baloldal.

A következő kérdésre, amely szerint, ha mégis újrakezdhetné, miben változtatna, azt válaszolta, hogy semmilyen lényeges ponton nem változtatna a politikája tartalmát illetően. Sokkal komolyabban figyelne viszont arra, hogy a reformokat nem lehet törvényekkel kierőszakolni, hanem szerinte addig kell mondani a választóknak, míg el nem fogadják, sőt, végül már igénylik is őket.

Arról is beszélt, hogy szerinte későn értették meg, hogy melósok százezrei iszonyatosan kiszolgáltatottak, és jóval messzebb menne el, ha a munka törvénykönyvét kellene megalkotnia.

* * *

Elindult a Facebook-oldalunk, ahol friss híreket és a hírekből kimaradó érdekességeket olvashat. Kövessen minket!