Előzetesben a szolnoki gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba került a hétfői szolnoki gyilkosság gyanúsítottja. T. István a gyanú szerint hétfőn otthonában ölt meg egy helyi férfit, akinek a feleségét is meglőtte.
Vágólapra másolva!

A járásbíróság egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte T. Istvánt, aki megalapozottan gyanúsítható a hétfői szolnoki gyilkosság elkövetésével. Sándor Géza, a Szolnoki Törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-nek elmondta, hogy a férfi előzetes letartóztatásáról nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt döntött a bíróság.

A határozat indokai között a feltételezett cselekmény tárgyi súlya mellett a szökés és elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, valamint a bizonyítás akadályozásának veszélye szerepel - tette hozzá. Vidéki László, a gyanúsított védője az MTI kérdésére elmondta: nem éltek a fellebbezés lehetőségével, így a döntés jogerős.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn arról számolt be, hogy a nyomozás addigi adatai szerint a 49 éves T. István a sértett Hunyadi utcai otthonában lelőtte az 52 éves házigazdát, aki a helyszínen életét vesztette.

Az áldozat felesége könnyebb sérüléseket szenvedett, neki sikerült elmenekülnie: kiugrott az ablakon, és átszaladt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közeli épületébe, ahonnan a biztonsági őr értesítette a rendőrséget. Hétfő este Szolnok belvárosában egy járőr felismerte a feltételezett elkövetőt, akit rövid üldözés után elfogtak a rendőrök.