Vágólapra másolva!
Hiába lett az Emmi sajtófőnöke, majd államtitkára, a cége hónapokon keresztül szerződésben állt a Miniszterelnökséggel és a KIM-mel. Ez idő alatt 8,5 millió forintot kereshetett. Cége vezetését formálisan a felesége, a Barackfát eléneklő Gergely Éva látta el. Doncsev nem reagált arra, hogy ezt etikusnak tartja-e.
Vágólapra másolva!

Majd bruttó 8,5 millió forintot kaphatott az elmúlt hónapokban az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi) államtitkárának, Doncsev Andrásnak a cége, amely a Miniszterelnökséggel és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériummal (KIM) is szerződéses viszonyban állt - írja a keddi Blikk.

Doncsev cége, a Qualiton Kft. még 2010 augusztusában kötött szerződést a Miniszterelnökséggel. Ebben vállalta, hogy havi nettó 647 ezer forintért közreműködik Orbán Viktor beszédeinek előkészítésében és összegyűjtésében. A cég 2012 októberében a KIM-mel is szerződést kötött, havi 300 ezer forintért Varga Mihály beszédeinek írására.

Doncsev 2012 szeptemberétől lett az Emmi sajtófőnöke (majd februártól a parlamenti államtitkára), és bár cégében a felesége lett az ügyvezető, neki továbbra is 50 százalékos tulajdonrésze volt a cégben. A Blikk kérdésére a Kormányzati Kommunikációs Központ azt írta, hogy a Qualiton és a Miniszterelnökség közötti szerződést közös megegyezéssel, 2013. április 30-án felbontották. A KIM-es szerződés márciusban szűnt meg. A Blikk szerint 2012 szeptembere óta, mióta állami állásban dolgozott, Doncsev cége bruttó 8,5 millió forintot kaphatott.

Doncsev nem válaszolt a Blikknek arra a kérdésre, hogy etikusnak tartja-e, hogy minisztériumi állása mellett a cégén keresztül állami szerződésből profitálhatott. Arra sem válaszolt, hogy ki írta Orbán és Varga beszédeit sajtófőnökké való kinevezése óta, amióta a felesége az ügyvezető. Gergely Éva zenész és előadóművész, ő énekli a nemzeti összefogás dalát, a Barackfát.