Egészségesen öltek a szamarak

Vágólapra másolva!
A BorsOnline szerint teljesen egészséges a két gyilkos szamár, sorsuk ezután a jegyző kezében van. Muki és Szamóca két hete tépett szét egy férfit.
Vágólapra másolva!

Két hete két feldühödött szamár tépett szét egy 65 éves nyugdíjas tűzoltót - írta korábban a Bors. A férfit a motorjáról szedte le Muki és Szamóca, majd széttépték. A tragédia a Vas megyei Magyarszecsőd külterületén, egy tanya bejáratánál történt. Az állatok tulajdonosa erdei munkáról hajtott haza, amikor a porta bejárata előtt egy földön heverő alakot vett észre. A szomszédos hétvégi ház tulajdonosa, a 65 éves férfi összemarcangolt holtteste feküdt ott. Az állatok akkor megfigyelés helyezte dr. Lantos Zoltán, a területi illetékes járási hivatal főállatorvosa. Szerinte a csődőr a területét félthette, "a szerencsétlen ember rosszkor volt rossz helyen".

Bár a vizsgálat lezárult, egyelőre bizonytalan, hogy mi lesz a két állat sorsa. Dr. Lantos Zoltán kedden tesz jelentést a kéthetes megfigyelésről, a rendőrségen is személyesen jelenik meg, hogy beszámoljon tapasztalatairól. Hétfőn azt mondta: semmilyen betegségre utaló jelet nem fedeztek fel az állatokon. – Ezek után már a jegyző dolga, hogy döntsön a szamarak sorsáról – tette hozzá Lantos.

Cikkünket a szamarak viselkedéséről itt olvashatja.

Magyarszecsőd jegyzőjét hétfőn hiába kereste a lap. A hivatal veszélyes állatoknak minősítheti a szamarakat és dönthet elaltatásukról, ugyanakkor úgy is határozhatnak, hogy a megfelelő tartási körülmények mellett tovább élhessenek.

Dr. Magyar Gábor ügyvéd szerint jogi szempontból az állatorvosi vizsgálat eredménye mellékes. A szamarak tulajdonosának felelősségét nem csökkenti, hogy egészséges állatok okozták a tragédiát. Az a döntő, hogy megfelelően gondoskodott-e elzárásukról.