Saját magunk vagyunk a legnagyobb akadály

Vágólapra másolva!
A fejlett országokban sehol sem annyira elégedetlenek, mint mi, magyarok, pedig több életminőségi ismérv alapján boldogabb nálunk az élet, mint egyes fejlett országokban.
Vágólapra másolva!

Ausztrália a legboldogabb a legfejlettebb országok közül - derül ki az OECD felméréséből, amely a gazdaság mellett olyan objektív és szubjektív ismérveket összegez, mint a fizetés, a lakhatás, az oktatás, a közösségi aktivitás, a munka és a szabadidő egyensúlya vagy saját magunk elégedettsége. A teljes listát itt nézheti meg.

Több mint 30 ország közül Svédország, Kanada, Norvégia és Svájc követi Ausztráliát. Magyarország a mezőny hátsó harmadában végzett. Összesen hét országot előzött meg, többek között Brazíliát, Észtországot és Chilét. A felmérésben pont egy szubjektív tényezőben szerepeltünk a legrosszabbul, méghozzá abban, hogy saját magunk mennyire vagyunk megelégedve az életünkkel, ebben a pontban senki nem teljesített nálunk rosszabbul. A 11 ismérv közül még civil szerveződésben és fizetésben kaptunk alacsony pontszámot.

A közbiztonság, valamint a munka és a szabadidő közötti egyensúly viszonylag magas pontszámot kapott, akárcsak az oktatás, a közösségi aktivitás vagy a környezet.