Rendőröket küldtek a pesti bulinegyedbe

Vágólapra másolva!
Hetente három nap négy rendőr teljesít szolgálatot esténként a budapesti Kazinczy utcában. A rendőrök szerint a helyieknek tetszik az akció, a rendőrség mérlegeli, hogy máshol is alkalmazzák a modellt.
Vágólapra másolva!

A Budapest Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányságának négy rendőre lát el szolgálatot 2013. május 2-a óta a Budapest VII., Kazinczy utcában, minden héten csütörtök, péntek és szombati napokon este 21 órától reggel 4 óráig – válaszolta az [origo] kérdésére az ORFK kommunikációs osztálya. A megerősített szolgálatot 2013. szeptember végéig tervezik ellátni - tették hozzá

„Feladatuk elsősorban a csendháborítás, garázda jellegű magatartások megelőzése, megakadályozása, a jogsértő cselekmények felderítése, az állampolgárok nyugalmának fenntartása, szubjektív biztonságérzetük erősítése”- írták

A rendőröket négy közterület-felügyelő és két polgárőr segíti. Az ORFK kérdésünkre megerősítette, hogy mérlegelik, hogy a modellt máshol is alkalmazzák.

Az ORFK szerint a rendőröknek örülnek a környéken. „Pozitív visszajelzéseket kaptak, a fővárosban ez idáig egyedülálló kezdeményezésnek nagyon kedvező fogadtatása volt a helyi állampolgárok körében”- írta az ORFK.