Benzolos kamion ütközött össze kátrányos vonattal

Vágólapra másolva!
Benzolt szállító kamion ütközött össze egy kátrányt szállító vonattal egy dunaújvárosi ipartelepen. A környéket 600 méteres körzetben lezárták.
Vágólapra másolva!

Benzol szivárog abból a kamionból, amely kátrányt szállító vonattal ütközött egy dunaújvárosi ipari létesítmény területén hétfőn reggel - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Szabó-Bisztricz Anett tájékoztatása szerint az ütközéskor a kamion tartálya lekapcsolódott a nyerges vontatóról és felborult. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók és az ipari üzem létesítményi tűzoltói a kifolyt benzolt habanyaggal lefedték, emellett speciális felitató anyagot és a szivárgó benzol felfogására tálcákat helyeztek ki. A műszaki mentést az iparbiztonsági szakterület bevonásával a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A megrongálódott tartányból egy mentesítő kamionba robbanásmentes szivattyúval fejtik át a veszélyes anyagot.

A területet a katasztrófavédelem 600 méteres távolságban lezárta, innen húsz dolgozót kísértek az üzem távolabbi részére. A benzol szivárgása miatt a lakosság nincs veszélyben. Sérülés nem történt.

A szóvivő kiemelte, hogy a benzol különösen tűzveszélyes, mérgező, rákkeltő, a bőrön át is felszívódó veszélyes anyag, ezért fokozott körültekintésre van szükség.