Előzetesben a megölt sarkadi csecsemő apja

Vágólapra másolva!
A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a meghalt sarkadi csecsemő nevelőapját. A babát bántalmazták, és hiába vitták kórházba, belehalt sérüléseibe. A család többi gyermekén is verés nyomai látszottak.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a bántalmazás miatt meghalt sarkadi csecsemő nevelőapját a Békéscsabai Járásbíróság - közölte a Békés megyei rendőrség.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a kilenc hónapos csecsemő haláláért a 20 éves nevelőapát terheli a felelősség. A megalapozott gyanú ellene halált okozó testi sértés bűntett. A rendőrség ezért kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.

A kisfiút szerdára virradóra szállítottak kórházba, de az orvosok küzdelme ellenére meghalt.

A sajtószóvivő tájékoztatása szerint a családban öt gyermeket neveltek, a helyszíni szemle és az adatgyűjtés lefolytatásakor a rendőrök közülük egy kétéves kisfiún is sérüléseket fedeztek fel, ezért azonnal orvosi ellátást kértek. Felmerült a bántalmazás gyanúja egy hétéves kisfiú esetében is, a bántalmazással a nevelőapa gyanúsítható.

A rendőrség intézkedett, hogy a négy gyermeket nevelőszülőknél helyezzék el.

A nyomozás során a 25 éves anya büntetőjogi felelőssége is felmerült, őt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.