Leállt a belváros egy gránát miatt

Vágólapra másolva!
Egy aknagránátot találtak a városháza tetőszerkezetében. A gránátot csütörtökön kora este szállítják el, hatalmas a dugó.
Vágólapra másolva!

Leállították a forgalmat a fővárosban, a Károly körúton, ez a 47-es és 49-es villamos, valamint a 9-es és 15-ös autóbusz közlekedését is érinti. A városháza tetőszerkezetében talált aknagránát miatt a környéket kiürítették. Németh-Zsohár Agnieszka, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: a körutat a Dob utca és a Madách tér között zárták le a közúti forgalom elől, mindkét irányban. Emellett az érintett lakóházak kiürítése is véget ért, így a tűzszerészek munkához láthatnak - mondta.

A kommunikációs tiszt hozzátette: a Főpolgármesteri Hivatal Gerlóczy utcai épületének tetőszerkezetében talált 82 milliméteres, második világháborús szovjet aknagránátot előreláthatóan rendőrségi kísérettel elszállítják a központi gyűjtőbe, és ott semmisítik meg.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán közölte, hogy a 47-es és a 49-es villamos a Szent Gellért tértől a 19-es és a 41-es vonalán a Batthyány téri végállomásra megy. A 9-es autóbuszok Kőbánya alsó vasútállomás és az Astoria, valamint az Arany János utca és Óbuda, Bogdáni út között közlekednek, a 15-ös autóbuszok pedig a Lehel tér irányában a Fővám tér és az Erzsébet tér között nem érintik a Kiskörúton lévő megállóikat, és a Pesti alsó rakpart-József Attila utca útvonalon járnak a lezárás idején.

A Fővinform tájékoztatása szerint a környező utakon leállt a forgalom, egyebek között a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton, a József Attila utca - Széchenyi István tér - Lánchíd útvonalon, a Szabadság hídon.

A robbanószerkezetet csütörtök délben, a tető felújítása közben találták, kilőtt állapotban, törött gyújtószerkezettel. A környéket kétszáz méteres sugarú körben lezárták, a közeli lakóházak mellett a Főpolgármesteri Hivatalt is kiürítették; ez hozzávetőlegesen 1500 embert érinthetett.