Táncosokkal hozza össze a fiatalokat a kormány

Vágólapra másolva!
Szabad egy táncra? - Az első lépés egymás felé címet adták annak a rendezvénysorozatnak, amely a kormány támogatásával a fiatalok párválasztását segíti. Vasárnap Budapesten és kilenc nagyvárosban táncbemutatókon, zenés utcabálokon és Bergendy-koncerten ismerkedhetnek a fiatalok. A szociális államtitkár szerint a tízmillió forintos állami programra azért van szükség, mert sok az egyedülálló fiatal, és kevés a lehetőség az ismerkedésre.
Vágólapra másolva!

A tanulás kitolódása és a karrierépítés miatt a fiataloknak kevesebb a lehetőségük az ismerkedésre, ezen a helyzeten változtatna az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott vasárnapi táncos, ismerkedést segítő programsorozat - mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján.

Itt mutatták be a Szabad egy táncra? - Az első lépés egymás felé című vasárnapi rendezvénysorozatot, amely kormányzati támogatással a fiatalok párválasztását segíti. Soltész szerint a friss népszámlálási adatok alapján a 30 év alatti nők 88, a férfiak 90 százaléka egyedülálló. A tanulási időszak meghosszabbodása miatt kitolódott a párválasztás ideje, és a diploma megszerzése utáni karrierépítés miatt is gyakran kevesebb a lehetőség párkapcsolat kialakítására - mondta.

Az államtitkár azt mondta, hogy szeretnének segíteni a fiataloknak, vasárnapi rendezvényeikkel lehetőséget akarnak teremteni, hogy tartós kapcsolatot alakíthassanak ki. A Szabad egy táncra? programokat Budapesten és több vidéki városban - Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Miskolcon, Győrben, Szombathelyen és Székesfehérváron - rendezik meg vasárnap, a programokhoz Baja és Békéscsaba is csatlakozott - mondta. (A részletes programok megtalálhatóak a rendezvény Facebook-oldalán.) A fővárosban 16 és 22 óra között a Nemzeti Táncszínház előtti téren várják az érdeklődőket.

Dalotti Tibor táncművész, a rendezvény egyik kezdeményezője a sajtótájékoztatón azt mondta: hét műfaj kiváló képviselőit kérték fel, hogy a budapesti eseményen mutassák be a tánc sokféleségét, így megismerhető lesz a néptánc, a balett, a kortárs tánc, az argentin tangó, a rock and roll, a modern néptánc és a társastánc stílusa. A táncosok igyekeznek majd a közönséget is bevonni az előadásokba - jegyezte meg. Bánhidi Petra argentintangó-világbajnok azt mondta, a tánc az a művészeti ág, amelyben a legkönnyebben lehet ismerkedni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a rendezvénysorozattal kapcsolatban korábban azt mondta: a helyszíneken izgalmas és sokakat érintő, a pártalálással, a párválasztással, a családalapítással kapcsolatos beszélgetések és előadások is várják a résztvevőket. A tízmillió forintból megvalósuló rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a tánc nyújtotta ismerkedési lehetőségre, "hiszen egyre több az olyan fiatal, akiknek nincs terük az ismerkedésre".

* * *

Elindult a Facebook-oldalunk, ahol friss híreket és a hírekből kimaradó érdekességeket olvashat. Kövessen minket!