Újabb sorozatgyilkos mehet haza

Vágólapra másolva!
Az idős embereket megölő és kirabló bűnbanda negyedik tagját is hazaengedhetik Ároktőre. R. András két hét múlva térhet haza, mert négy év után sincs ítélet az ügyében.
Vágólapra másolva!

Az idős embereket kirabló és meggyilkoló banda újabb tagját engedhetik haza - írja a szerdai Blikk. R. Andrásnak két hét múlva telik le a négy éve, amelyet ítélet nélkül töltött a börtönben. A férfi, aki rokonságban áll a már kiszabadult bűntársaival, R. Elemérrel és R. Henrikkel, szintén Ároktőre térhet majd haza.

A banda három tagja április végén került házi őrizetbe. A vádlottakat azért engedték ki a börtönből, mert letelt a négy év előzetes letartóztatásuk, és még nem született ítélet az ügyükben.

A Blikk akkor azt írta: azért húzódott el ennyire hosszan az ügy, mert a tárgyalást először vezető bírót előléptették, a helyére érkező bírónak pedig újra kellett kezdenie az ügyet. A késlelkedést tovább tetézte, hogy a hemogenetikai szakértő nem készült el a DNS-azonosításról szóló szakvéleménnyel, annak híján pedig nem tudtak ítéletet hozni.

Az Ároktőn készült helyszíni riportunkat elolvashatja itt.