Schmitt Pál: A becsületem helyreállt

Vágólapra másolva!
Közleményben bizonygatja Schmitt Pál, hogy a jogorvoslati bizottság szerdán helyreállította a becsületét, mert nem őt, hanem az egyetemet marasztalta el döntésében. A bizottság szerdán helybenhagyta a Semmelweis Egyetem döntését, amely megfosztotta a volt államfőt a doktori címétől.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál volt államfő csütörtökön közleményben hangsúlyozta, hogy a jogorvoslati bizottság vele szemben nem állapított meg etikai vétséget, hanem az egyetem akkori eljárását tartotta jogszabályba ütközőnek. "A Magyar Testnevelési Egyetemnek a doktori fokozat adományozására vonatkozó gyakorlatát és eljárását minősítette jogszabályba ütközőnek, továbbá etikailag kifogásolhatónak, ahogy az értekezést hivatalos eljárásra bocsátotta" - írta Schmitt.

A jogorvoslati bizottság szerdán közölte, hogy helybenhagyta a Semmelweis Egyetem szenátusának tavaly márciusi, Schmitt Pál plágiumgyanús doktori dolgozatával kapcsolatban hozott döntését.

"Ezen határozat alapján a becsületem helyreállt, a felülvizsgálati kérelmem eredményre vezetett" - írta Schmitt, aki tavaly a plágiumbotrány miatt mondott le a köztársasági elnöki tisztségről. Schmitt azt írta, hogy "a határozat megismerése után, tekintettel annak tartalmára, a tisztesség úgy kívánta, hogy egy akkor hibás egyetemi gyakorlat és eljárás alapján nekem ítélt kisdoktori címem használatáról lemondjak".

Schmitt a közleménye végén hozzátette: "Tekintettel arra, hogy a jogerős határozattal az ügy lezárult, őszintén remélem, hogy folytathatom munkámat a magyarság és az Olimpiai Mozgalom szolgálatában."

* * *

Elindult a Facebook-oldalunk, ahol friss híreket és a hírekből kimaradó érdekességeket olvashat. Kövessen minket!