A BKV nyártól leállíthatja a fejlesztéseit

Vágólapra másolva!
Továbbra sem tudni, miből tömi be a BKV a 15,6 milliárd forintos hiányát, így júniustól valószínűleg rendkívüli üzemmódra kell átállnia a cégnek. Ez nyáron nem érintené a menetrendet, a fejlesztéseit azonban várhatóan leállítja a BKV. A hiány a cég hitelszerződéseit és a fővárossal kötött megállapodását is befolyásolja.
Vágólapra másolva!

Júniusban felmondhatják a bankok a BKV tavaly újrakötött hitelszerződéseit, ha a fővárosi közlekedési cég május 31-ig nem írja alá az idei közszolgáltatási szerződését a Budapesti Közlekedési Központtal. Ugyanis a szerződés hiánya szerepel a hitelszerződések rendkívüli felmondási okait tartalmazó listán - írta a Népszabadság.

A lap szerint a BKK nem szerződhet addig a BKV-val, amíg nem tette meg ugyanezt a Fővárosi Önkormányzattal, ahhoz az egyezséghez azonban hiányzik 15,6 milliárd forint. A fővárosnak ugyanis csak úgy sikerült az idén nullszaldós költségvetést készítenie, hogy a közösségi közlekedés finanszírozásának sokmilliárdos hiányát áttolta a BKV-ra.

A hiány miatt valószínűleg rendkívüli üzemmódra kell átállnia a BKV-nak. Ez a járatokat közvetlenül nem érintené őszig - tehát minden busz, villamos, metró - menetrend szerint jár majd, de a kapcsolódó fejlesztéseket leállítják - olvasható a Népszabadságban.