Tarlós büszke a budapesti dandárra

Tarlós István főpolgármester (háttal, j) Kun Szabó István parancsnok társaságában megtekinti a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár bemutatóját a dandár budapesti laktanyájában
Vágólapra másolva!
Tarlós István szerdán meglátogatta a budapesti helyőrségi dandárt. A dandár tavaly január óta 24 órás katonai rendészeti szolgálatot teljesít a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Budapest és a városvezetés egyaránt büszke a budapesti helyőrség dandárra - mondta Tarlós István főpolgármester szerdán, a dandárnál tett látogatása során. A főpolgármester és Pető György, Budapest Főváros Közterület-felügyelet igazgatója szerda délután látogatott el a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz.

Kun Szabó István, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka (b) fogadja Tarlós István főpolgármestert Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Tarlós István az MTI-nek azt mondta: büszke arra, hogy a budapesti helyőrség dandár életre kelt, továbbá, hogy az elmúlt időszakban sikerült életet lehelniük a hosszú ideig kihasználatlanul álló Petőfi-laktanya épületeibe. A főpolgármester külön megköszönte, hogy a dandár emblémájában Budapest címere is helyet kapott.

Kun Szabó István dandártábornok, a budapesti helyőrség dandár parancsnoka azt mondta: a fővárossal tavaly kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően részt vesznek a fővárosi ünnepségeken, továbbá tavaly január óta 24 órás katonai rendészeti szolgálat működik a fővárosban.