Romániai cigányokba kötöttek bele Medgyesegyházán

Vágólapra másolva!
Romániából érkező cigány vendégmunkásokba kötöttek bele május 11-én a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület aktivistái Medgyesegyházán. Egy nő megsérült, senkit nem vettek őrizetbe.
Vágólapra másolva!

Csoportosan elkövetett garázdaság miatt nyomoz a rendőrség, miután szombaton a Békés megyei Medgyesegyházán összeszólalkozott két társaság - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió szerint keresztyén romániai cigányokba kötöttek bele a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület aktivistái.

Vargáné Szombati Andrea, a megyei rendőrség szóvivője elmondta, Medgyesegyházán két társaság szólalkozott össze május 11-én este, egy nő megsérült. A helyszínre érkezett rendőrök kilenc embert - egy külföldi és nyolc magyar állampolgárt - állítottak elő. A cselekményben betöltött szerepüket a megindított büntetőeljárásban tisztázzák a nyomozók. Az ügy miatt senkit nem vettek őrizetbe - mondta.

Durkó Albert, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának vezetője szerdai közleményében azt írta, hogy elítélik, hogy Medgyesegyházán keresztyén romániai cigányokat bántalmaztak. "A romániai cigányok dolgozni jöttek Magyarországra, gyülekezetbe járnak, és nem keresik a konfliktusokat. A Szebb Jövőért aktivisták beléjük kötöttek, mert szerintük a romániai cigányok elveszik a magyar munkások munkáját" - fogalmazott.