Nem Orbán kocsijával járnak Szijjártó focistársai

Vágólapra másolva!
Zagyva György Gyula azt hitte, hogy a Miniszterelnökség kocsijával járnak futsalozni Szijjártó Péter csapattársai, de az érintettek ezt cáfolják.
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökség tulajdonában lévő mikrobuszokkal szállítják Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár futsalcsapatának játékosait - mondta Zagyva György Gyula jobbikos képviselő keddi sajtótájékoztatóján, és kijelentését fényképekkel próbálta alátámasztani.

A Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub és Szijjártó Péter sajtófőnöke is cáfolta az [origo]-nak Zagyva állítását. A futsalcsapat ügyvezetője, Andréka Domonkos azt mondta, a csapat minden idegenbeli meccsére két Volkswagen Multivant kap kölcsön az egyik szponzorától, de ezeket a meccsek után visszaviszik, és mindig más kocsikat is kapnak. A csapat tagjai általában az V. kerületben találkoznak, és a Képviselői Irodaház előtt gyülekeztek, amikor a Zagyva által bemutatott kép készülhetett. Zagyva azért is hihette, hogy a Miniszterelnökség kisbuszait használják, mert Orbán Viktor is rendszeresen Multivannel jár.

Szijjártó sajtófőnöke, Varga Éva is azt mondta, nem a Miniszterelnökség kisbuszait használták, az államtitkárságnak nincs is ilyen típusú autója.