A méltóságos urat kérik a trafikkárosultak

Vágólapra másolva!
Csak lézengtek az emberek a Március 15-e téren a trafikkárosultak által szervezett tüntetésen.
Vágólapra másolva!

Körülbelül kétszázan gyűltek össze szerda kora este a fővárosban, a Március 15-e térre szervezett trafikos tüntetésére. Az [origo] helyszíni tudósítója szerint a főleg középkorúakból álló tömegben többen láthatósági mellényben voltak.

A helyszínen rengeteg újságíró volt, a szervezők pedig szórólapokat osztogattak, amelyen a trafikkárosultak egyesületének támogatására kérik az embereket. Többen érkeztek transzparensekkel is, az egyiken az állt: "Méltóságos trafikos úr! Valahogyan szíveskedjen elintézni nekem, hogy egy kis párizsit árulhassak. Alázatos tiszteletem: a boltos a szomszédból".

A Március 15-e téren nagyjából egy órán tartottak a beszédek. A felszólalók mindegyike olyan trafikos volt, aki nem nyert koncessziót. Volt szekszárdi és szombathelyi, de belvárosi felszólaló is, akikben az volt a közös, hogy mindannyian már legalább 10 éve foglalkoztak dohánykereskedelemmel. Az eseményen több politikus is megjelent, többek között Szilágyi György a Jobbikból, vagy Vágó Gábor az LMP-ből. Az [origo] tudósítója látott több a Jobbikhoz köthető transzparenst is, amelyek az alkotmányt kritizálták.