Eljártam erre a köcsögmentesítésre

Vágólapra másolva!
Csúnya szavakkal is elmondták Cserdiben, mi várhat arra, aki bűnt követ el, és börtönbe kerül. A polgármester Köcsögmentesítési napok néven szervezett bűnmegelőzési programot a kis baranyai falu fiataljai számára. Sokan furcsállják az elnevezést, de úgy tűnik, a célközönségnél betalált. Cserdi pedig nem fog megállni a köcsögmentesítésnél.
Vágólapra másolva!

Szabadság vagy börtön? Bűn vagy erkölcs? Köcsög vagy család? - ezeket a kérdéseket Kertész János nyugalmazott rendőr ezredes tette fel, a Köcsögmentesítési napok névre keresztelt bűnmegelőzési program egyik előadásán a Baranya megyei Cserdiben még márciusban. Az alig több mint 400 fős faluban tartott többhetes kurzuson igyekeztek elijeszteni a bűnözéstől a fiatalokat, a programot a múlt hét végén börtönlátogatás zárta. Bogdán László helyi polgármester szerint a cél az, hogy elijesszék a fiatalokat a bűnözéstől, és ennek érdekében őszintén kell beszélni arról, hogy mi várhat azokra, aki a bűn útjára lépnek, és börtönbe kerülnek. De a polgármesternek más is van még a tarsolyában.

Az Amnesty International az akció miatt szerdán nyílt levelet írt a polgármesternek, amelyben azt írták, a kezdeményezés "buta, homofób és rasszista", és a bűnözés visszaszorításához "a legfontosabb a rendőrség és az ügyészség munkájának folyamatos fejlesztése".

* * *

Elindult a Facebook-oldalunk, ahol friss híreket és a hírekből kimaradó érdekességeket olvashat. Kövessen minket!