Kirúgják a gyereket megrugdosó tornatanárnőt

Vágólapra másolva!
Leterített egy pofonnal, majd többször belerúgott egy gyerekbe egy tanárnő Szegeden. A tanárt felmentik, a rendőrség nyomoz ellene.
Vágólapra másolva!

Kezdeményezték annak a testnevelés tanárnőnek az azonnali felmentését, aki pénteken bántalmazta egy harmadikos diákját. A körzeti oktatási hivatal főigazgatója szerint, ami történt méltatlan egy pedagógushoz, ezért döntött az azonnali felmentésről. Meghallgatta a tanárnőt, aki elismerte, hogy megütötte, majd többször belerúgott a pofontól földre kerülő fiúba.

Az oktatási hivatal vezetője szerint nehezen kezelhető tanulóról van szó, de ilyen gyerekek minden iskolában vannak. Egy pedagógusnak tudnia kell bánni a legkiválóbb képességű diákokkal és a nehezen kezelhetőkkel, ezért az iskola szempontjából is meg kell vizsgálni a történtek előzményeit - mondta.

Az esetet az iskola biztonsági kamerája is rögzítette. A felvételen tisztán látszik, hogy fia beszaladt a kamera látókörébe, a tanárnő rászólt, a gyerek ekkor megállt egy lépcsőfordulóban. A pedagógus odament a fiúhoz, és akkora pofont adott neki, hogy a gyerek a földhöz csapódott, ezt követően pedig a tanár rugdosni kezdte. A diák apja szerint "ilyet nem tehet egy ember egy tízéves gyerekkel".

A fiú nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A tanárnő ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.