Fegyverrel akart bevonulni a börtönbe

Vágólapra másolva!
A szigetszentmiklósi férfi nem vonult be börtönbe, ezért kezdték keresni. Miután elkapták, táskájában fegyvert és lőszereket akart becsempészni a börtönbe.
Vágólapra másolva!

Fegyvert és lőszereket találtak egy szigetszentmiklósi férfinál, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a bíróság, mert nem vonult börtönbe - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden. A szigetszentmiklósi járőrök még hétfőn fogták el a 63 éves H. Sándort. A férfi ellen a Fővárosi Törvényszék bocsátott ki elfogatóparancsot, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését nem kezdte meg.

A szóvivő elmondta, a férfi ruházatát, valamint csomagját átvizsgálták. "Ekkor került elő az utazótáskájából - melyet a börtönbe akart magával vinni - egy fegyver, az ahhoz tartozó tár és egy lőszer" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a fegyver az első szakértői vélemény alapján éles.

A férfit előállították, a lőfegyvert és a lőszereket lefoglalták. H. Sándort a börtönbe szállították, hogy megkezdje jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését, ezzel egyidejűleg lőfegyverrel, illetve lőszerrel visszaélés miatt indítottak eljárást ellene.