Bencsik: A Fidesz nem fair a trafikügyben

Vágólapra másolva!
A fideszes képviselő szerint nem volt fair utólag átírni az árrést, és az sem tetszik neki, hogy fagyit is árulnak majd a Nemzeti Dohányboltokban.
Vágólapra másolva!

Bencsik János fideszes képviselő Facebook-oldalán adott magyarázatot arra, hogy miért tartózkodott hétfőn, amikor a trafiktörvény módosításáról szavazták.

"A 'trafiktörvény' eredeti változata, miszerint egészség- és gyermekvédelmi szempontokra tekintettel csak elkülönített kereskedelmi egységekben lehessen cigarettát vásárolni, rendben lévőnek látszott, s magam is meggyőződésből támogattam" - írja.

"Menet közben aztán újabb és újabb javaslatok érkeztek a tevékenységi kör bővítésére (alkohol, újság, lottó-totó), melyek már némileg túlterjeszkedtek az eredeti koncepción, de elvileg belefér a trafik jellegbe. Az árrés menetközbeni megemelése viszont már alapjaiban írja felül a fairplay szellemiségét" - teszi hozzá a képviselő, majd egy hasonlatot hoz. "Olyan ez, mintha az MLSZ által kiírt labdarúgóbajnokság lebonyolításának rendjét a nevezéseket követően alapjaiban írnák át (mondjuk szögletrúgás helyett sarokdobás is lehetne, esetleg a tizenegyes pont és a tizenhatos vonal közé vizesárkot telepítenének, de csak a vendég csapat kapuja előtt). Az pedig már ugyancsak mókás, hogy a gyermekek állóképességét azzal akarjuk edzeni, hogy a fagylaltárúsítást is beköltöztetjük a számukra tiltott dohánytrafikokba".

Bencsik János (Ángyán József képviselőve együtt), azzal kapcsolatban is tartózkodott hétfőn, hogy meg kell-e büntetni Karácsony Gergely és Szilágyi Péter független képviselőket. A Párbeszéd Magyarországért párt politikusai egy óriási "Loptok, csaltok, hazudtok" Fidesz-logóval vonult be az ülésterembe, amiért 235 ezer forintos büntetést kaptak.