Újra átnézik a Vizoviczki-rendőrök ügyeit

Vágólapra másolva!
Érdekes fordulatot vehet a dubajozó lányok ügye: hiába van már három vádlott, elképzelhető, hogy szabálytalanságok miatt új eljárást kell kezdeni, írja a Blikk. A nyomozást azok az NNI-s főrendőrök vezették, akiket a Vizoviczki-ügyben letartóztattak. Több ügyüket is átnézik most.
Vágólapra másolva!

Több olyan eljárást vizsgálnak a hatóságok, amelyeket a Vizoviczki László-ügyben letartóztatott NNI-s főrendőrök rendeltek el, vezettek, illetve szüntettek meg, értesült a Blikk. A lap szerint Hopka Lajos és Gulyás Imre, akik a szervezett bűnözés elleni igazgatóságot irányították, több ügyben is szabálytalanul járhatott el.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által vizsgált esetek közül fennakadt a rostán a Portik-nyomozás, az egyik Tasnádi elleni nyomozás, és a "dubajozó", vagyis az arab területre prostituáltként utaztatott lányok ügyében is találtak szabálytalanságokat. Merült fel adat arra is, hogy a rendőrök bizonyos tanúk állítása szerint pénzt követeltek eljárások megszüntetéséért.

A lapnak egy rendészeti forrás azt mondta, volt ügy, amelyben bizonyítékok ellenére sem indult eljárás, és volt olyan is, amit bűncselekmény hiányában megszüntettek. Feltehetően kihallgatják majd az NNI akkori vezetőjét, és nem kizárt, hogy a volt országos rendőrfőkapitányt és az akkori belügyminisztert is kérdőre vonják. A vizsgálatban az Alkotmányvédelmi Hivatal is részt vesz.

A Vizovicki-ügyről itt olvashatja az eddigi cikkeinket.