Köcsögmentesítés a pécsi börtönben

Vágólapra másolva!
A cserti polgármester a Bándy-gyilkosság után döntött úgy, hogy megmutatja a romáknak, mi vár rájuk a börtönben. Sajátos bűnmegelőzési programját Köcsögmentesítési Napoknak nevezte el.
Vágólapra másolva!

Köcsögmentesítési Napok néven indított bűnmegelőzési programot Bogdán László, Cserdi polgármestere - derül ki a bama.hu Baranya megyei portál riportjából. A cikk szerint a polgármester a megdöbbentő elnevezésű programja keretében roma csoportokat visz látogatásra a pécsi börtönbe.

"Az volt a cél, hogy szembesítsük a cigányokat azzal, mi vár rájuk, ha bűnt követnek el. Bándy Kata meggyilkolása után határoztuk el, hogy megszervezzük az előadásokat és a börtönlátogatást, mert úgy éreztük, a társadalom ingerküszöbét sokan átlépik közülünk. Azt akartuk elérni, hogy a résztvevők ne váljanak bűnözővé" - mondta a polgármester a bama.hu-nak.

Pénteken több mint húsz romát vittek látogatásra a börtönbe, ahol a látogatáson résztvevő nyugalmazott rendőr ezredes szerint arról is beszéltek nekik "kíméletlen őszinteséggel", hogy az elítéltekre "nemi aberráció, erőszak, öngyilkosság" is várhat a börtönben.