Két ember megsérült a vajai viharban

Vágólapra másolva!
Az egyik sérültet mentővel vitték kórházba. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen tetőket tépett fel a vihar és a cseresznye nagyságú jég, csaknem hatvan házban esett kár, több lakhatatlanná vált. Az önkormányzat 38 embert ideiglenes szálláshon helyezett el.
Vágólapra másolva!

Csaknem hatvan házat ért kisebb-nagyobb kár, néhány pedig teljesen lakhatatlanná vált a vasárnap délutáni vihar következtében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vaján - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A viharban ketten megsérültek, egyiküket a mentők kórházba szállították.

A viharos szél és a jégeső a kisváros négy utcájában 174 embert érintett. A nagy erőkkel a helyszínen lévő tűzoltók jelenleg a közvetlen életveszélyt próbálják elhárítani, a megrongálódott háztetők és tűzfalak visszabontásán, illetve lefóliázásán dolgoznak. Több lakás lakhatatlanná vált, harmincnyolc embert a helyi iskolában helyeztek el. A károsodott házakat statikusok mérik fel.

A viharos erejű szél néhány lakóház tetejét letépte, a többit pedig megrongálta - mondta Tisza Sándor, a település független polgármestere. A tűzoltók és az önkormányzat társaságának munkatársai a tetők fóliázásán és a lakóházak eső elleni védelmén dolgoznak, a károk felmérése hétfőn kezdődhet el. A helyzetet nehezíti, hogy a károsultak közül szinte senkinek nincs biztosítása - tette hozzá a polgármester.

A településen a rendőrség folyamatos jelenléttel biztosítja a tűzoltók munkájának zavartalanságát, illetve fokozottan ügyel a közrend- és a közbiztonság fenntartására - olvasható a police.hu oldalon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét vasárnap kora délután érte el a zivatarzóna. Több településen rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső esett, amelyet viharos erejű szél, valamint helyenként borsó és cseresznye nagyságú jég kísért.