Fegyveres rablókat üldöznek a rendőrök

Rendőrök dolgoznak egy családi háznál, ahol fegyveres rablás történt Balatonlellén, az Erdősor utcában 2013. május 10-én
Vágólapra másolva!
Az egész országban keresik a péntek hajnali balatonlellei fegyveres rablás elkövetőit. A rendőrség a lakosság segítségét kéri. Egy LNM-959 rendszámú, zöldesfekete Alfát keresnek.
Vágólapra másolva!

Fegyveres rablás történt péntek hajnalban Balatonlellén, az eset részleteiről később ad tájékoztatást a rendőrség. Az elkövetők után országos hajtóvadászat indult, a Budapesten tapasztalható fokozott rendőri jelenlét is ennek tudható be.

A Sonline.hu információi szerint a rablók Balatonlellén bementek egy Erdősor utcai családi házba, ahol fegyverrel megfenyegették az ott lakókat, majd megkötözték őket.

Rendőrök dolgoznak egy családi háznál Balatonlellén, az Erdősor utcában Forrás: MTI/Varga György

A rendőrség a lakosság segítségét kéri az elkövetőek elfogásához, akik egy LNM-959 forgalmi rendszámú, zöldesfekete színű, 3 ajtós, Alfa 145 típusú személygépkocsival távoztak a helyszínről. Mivel az ismeretlen elkövetők fegyverrel rendelkeznek, ezért fokozott óvatosságra intik az embereket.

A rendőrség kéri mindazokat, akiknek az autó hollétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információjuk van, hogy hívják a 06/82-502-700-as telefonszámot, vagy névtelenségüket megőrizve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06/80-555-111-es Telefontanú-vonalon, továbbá a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén is bejelentést tehetnek.

A fővárosban és a környékén is lassabb előrehaladásra és dugókra kell készülni a rendőri ellenőrzés miatt. Az Útinform tájékoztatása szerint érdemes elkerülni a főváros és Szentendre közötti útszakaszt, de az M0-s Pest megyei részein is hatalmas a torlódás. A fővárosban, valamint Budapest és Szentendre között, a 11-es úton nagyon nehéz az előrejutás, a Megyeri híd körzetében legalább 6 kilométeres a dugó, érdemes ezt a környéket még órákig elkerülni.

Hasonló a közlekedési helyzet az M0-s autóút déli szektorában is: a Duna-hidaktól az M5-ös autópályáig összefüggő kocsisor araszol.