A képviselők parkolása 85 millióba kerül

Vágólapra másolva!
A Kossuth tér átépítése miatt a közeli mélygarázsban tudnak csak parkolni a Parlamentben dolgozók.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint 85 millió forintba kerül, hogy a képviselők és az országház alkalmazottai parkolni tudjanak az alatt is, amíg átépítik a Kossuth teret.

Az Országgyűlés Hivatala és a generálkivitelező, a KÉSZ Kft. közötti szerződés szerint az átépítési munkálatok alatt a cégnek kell gondoskodnia folyamatosan 300 parkolóhelyről a képviselőknek és a hivatal dolgozóinak. A cég a közeli Szabadság téri mélygarázs üzemeltetőjével állapodott meg - írja a Blikk.

Ez volt a leggyorsabb, legpraktikusabb, legkézenfekvőbb megoldás - mondta a Blikknek Pintyőke Marcell, a KÉSZ kommunikációs igazgatója. A Kossuth tér megújítására szánt 14 milliárd forintból 84 millió 960 ezer forintos tételt tesz ki a 14 hónapra szóló parkolóhelybérlés.

Az index.hu úgy tudja, hogy az első hónapokban kihajtáskor a parlamenti belépőkártya felmutatása ellenében lepecsételték és elvették a behajtáskor kapott parkolókártyát, a Lipót Garázs üzemeltetője így számolt el a KÉSZ-szel. Ettől a héttől viszont már a jegykiadó leolvasójához kell érinteni a parlamenti belépőkártyát, és ez olyan parkoló kártyát ad, amelyet kihajtáskor csak le kell adni.