Három év börtön zsidózásért

Vágólapra másolva!
Náci jelszavakkal és karlendítéssel zaklatták múlt pénteken a Zsidó Világkongresszus vendégeit. Három vádlottat gyorsított eljárásban ítéltek el, egyikük három év letöltendő börtönt kapott, mert egyéb ügye is volt.
Vágólapra másolva!

Az elsőrendű vádlott ellen különböző erőszakos jellegű cselekmények miatt jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban, így őt a bíróság 3 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. A másik két vádlott 2-2 év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott - írja az MTI.

Az eset a múlt pénteken történt, amikor az V. kerületi Deák téren egy 10-20 főből álló csoport náci jelszavakkal és karlendítéssel zaklatta a Dohány utcai zsinagógából szállásukra igyekvő külföldieket, akik a budapesti Zsidó Világkongresszus részvevői voltak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda civil ruhás munkatársainak közbelépése akadályozta meg, hogy fizikailag is bántalmazzák a külföldieket.

Az elsőrendű vádlottat a bíróság korábban kábítószerrel visszaélés miatt próbára bocsátotta. Mivel a férfi fellebbezett a mostani ítélet ellen, az ő ügye a Fővárosi Törvényszéken folytatódik - hangzott el a Krónikában.