Bajnai: Csalás a kormány rezsicsökkentése

Vágólapra másolva!
Csalásnak és tarthatatlan intézkedésnek nevezte a kormány rezsicsökkentését az Együtt 2014 -Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetője a pozsonyi Sme című liberális lapnak adott interjújában.
Vágólapra másolva!

Bajnai Gordon a szlovák lapnak adott interjúban a magyar kormány és az ellenzéki csoportosulás gazdaságpolitikai elképzelései közötti különbségeket firtató kérdésre azt mondta, hogy Magyarországnak válságmenedzsmentre lesz szüksége, és ez elsősorban a bizalom válságát érinti majd. "Legelőször is meg kell újítani a kormányba, a jogbiztonságba és az adórendszerbe vetett bizalmat" - fogalmazott.

A volt miniszterelnök az Orbán-kormány rezsicsökkentést csalásnak és tarthatatlan intézkedésnek nevezte. Bajnai Gordon hozzáfűzte: elismeri, hogy Magyarországon magasak a lakhatással összefüggő kiadások, de az általa vezetett szövetség ezt a háztartások energiatakarékosabbá tételével orvosolná, ami több megtakarítást hozna a családoknak, és munkahelyeket is teremtene.

A kormány rezsicsökkentésén nem találnak fogást az ellenzékiek, attól tartanak, ez egy olyan fogás, amivel simán választást tud nyerni jövőre a Fidesz, erről nemrég írtunk is.

Az Együtt 2014 vezetője a kettős állampolgárságról és az ahhoz kapcsolódó szavazati jogról közölte: ebben a kérdésben Magyarországon többségi egyetértés van, és károsnak tartaná a téma újbóli megnyitását.