Jobboldalinak kell lenni

Vágólapra másolva!
A szekszárdi polgármestere személyesen válogatott a trafikra pályázók között.
Vágólapra másolva!

A hvg.hu birtokába került egy olyan beszélgetés hangfelvétele, amelyen a szekszárdi polgármester egyenként, név szerint veszi végig és véleményezi a dohányboltokért indulók listáját.

"Jobboldalinak kell lenni" - hangzik például az újság szerint az egyik bírálati szempont, amit az önkormányzati képviselőkkel folytatott beszélgetés során leszögez. Horváth István rákérdez, hogy az adott utca melyik képviselő körzetéhez tartozik, és ő ismeri-e az ott lakó pályázót.

Amikor egy képviselőn az egyik kérdéses jelöltre vonatkozóan jelzi, hogy az "rendes", Horváth csak annyit mond: "jó, utánanézek".

Szóba kerül, hogy a polgármester húga is pályázik, később nyert is a pályázaton. Fajszi Lajos képviselő indulását is megbeszélték. "Te is adtál be?" - kérdezte egy nő, mire a polgármester gyorsan rávágta: "helyes, helyes, ne a szocik győzzenek!" - írja a lap.

Horváth István korábban azt közölte, hogy nem volt semmilyen egyeztetés trafikügyben. A hangfelvétel azonban egyértelműsíti, hogy a Hadházy Ákos szekszárdi képviselő által korábban felfedett egyeztetés szerint zajlott minden.

A hvg.hu egyelőre nem hozta nyilvánosságra a felvételt, az érzékeny személyes adatokra hivatkozva.